Gulvlægning

Gulvet er et af de vigtigste indretningsvalg i boligen. Læs her om dine mange muligheder for gulvlægning.

Gulvlægning i alle typer af træsorter og materialer

Når I skal vælge gulv til jeres bolig er det vigtigt, at I tager højde for både anvendelse og udseende. Gulvet er et vigtigt indretningsvalg, da det sætter stemningen i hele rummet. Derudover bør I tage hensyn til, i hvilke rum gulvet skal lægges.

Hårde plankegulve eller trægulve er velegnet til stuer, gange eller værelser, hvor det oftest er udsat for meget slitage. I køkkenet, kan I med fordel vælge et lakeret gulv eller laminat gulv, der kan modstå fugt.

Når I skal vælge udseende betyder farven på gulvet, hvordan rummet opleves. Et mørkglødende valg af gulv kan skabe en elegant og rustik følelse i rummet, mens et lyst gulv påvirker hvor stort rummet føles. Men der et kun et gulv der er perfekt – det I selv har valgt. Gulvet der ses øverst på siden, er et gulv vi har lagt af massive elmeplanker, fuget med sort gummi.

tomrerarbejde-tag-tagrenovation

Hvilket gulv skal jeg vælge? Planke, klik eller laminat gulv?

Laminat gulve – det nemme og billige valg

Laminat gulve er lavet i lag af forskellige materialer og ligner et massivt trægulv. Gulvets materiale giver en slidstærk, praktisk og holdbar overflade, der er egnet til familier med børn og dyr. Hvor god holdbarheden på gulvet er, afhænger dog af gulvets kvalitet. Nogle laminatgulve ser kedelige ud inden for et par år, mens andre laminatgulve er 15 år eller mere om at blive slidte. Men når gulvet er slidt ned, skal der lægges et nyt. Man kan ikke slibe på laminatgulve, da den øverste overflade ikke er træ. Gulve lavet i laminat er dog nemme både at udskifte eller lægge ovenpå et eksisterende gulv.

Klikgulve – det praktiske og stilsikre valg

Et klikgulv er kendetegnet ved, at der hverken skal bruges skruer, søm eller lim til at lægge det. Overfladen kan være udført i laminat eller træ. Ved at vælge den øverste overflade i træ, kommer gulvet til at ligne og føles som et massivt gulv – og der kan tilmed slibes på overfladen. Prisen er en del lavere end massive gulvplanker og derfor er klikgulve med træoverflade et populært valg.

Massive planke- og trægulve – det eksklusive valg

Ønsker I et eksklusivt trægulv som er klassisk, smukt og levende, skal I vælge et massivt plankegulv. Der er ligesom med de andre typer af gulve mange forskellige træsorter at vælge imellem. Derudover plankebredder og behandlinger af overfladen.

Selve gulvet holder i mange generationer. Det er nemlig let at slibe på gulvet eller give gulvet en helt ny overflade. Vælg bejdsning eller oliebehandling, og gulvet vil igen føles som nyt. Det giver jer mulighed for, at ændre udseende og overflade på gulvet, i takt med at mode og trends ændrer sig.

Har I spørgsmål til valget af jeres nye gulv, er I mere end velkommen til at kontakte os. Vi hjælper jer med at finde det helt rigtige gulv, der passer til jeres bolig.

gulvplanker
Fortæl os om dit projekt og få et gratis tilbud
Få dit gratis tilbud nu